Main menu

Καλημέρα, κ. Σόϊμπλε!

Η επίσκεψη του γερμανού υπουργού οικονομικών, την πραγματική σκοπιμότητα της οποίας με δυσκολία κατανοούμε, όπως άλλωστε γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας, φέρνει στο μυαλό μας ορισμένα ζητήματα που είναι μάλλον χρήσιμα για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων Πολιτών. Πρώτα απ’ όλα, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι, τα κορυφαία λάθη και η πολύχρονη απραξία και κακή πολιτική διαχείριση εκ μέρους της εγχώριας πολιτικής τάξης, είχαν ως σωρευτικό αποτέλεσμα τη σημερινή μας κατάντια. Εμείς δεν ρίχνουμε την ευθύνη στους ξένους. Ωστόσο, απ’ αυτό μέχρι τη συστηματική απαξιωτική και απαράδεκτη προσβολή της εθνικής και ατομικής μας αξιοπρέπειας εκ μέρους κατευθυνόμενων μέσων, κυρίως της πατρίδας του κ. Σόϊμπλε, υπάρχει, νομίζουμε τεράστια διαφορά. Δεν είμαστε συλλήβδην, ούτε τεμπέληδες, ούτε διεφθαρμένοι. Είμαστε εργατικοί, δημιουργικοί, παραγωγικοί (και μάλιστα αρκετά πιο πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο) και υπερήφανοι και οι παραπάνω ιδιότητες βρίσκονται στο εθνικό μας DNA. Έχουμε, επίσης, γνώση των πατρογονικών μας μειονεκτημάτων και προσπαθούμε να τα διορθώνουμε. Άλλωστε, η αυτογνωσία είναι αρετή που «εφευρέθηκε» και ίσχυσε σ’ αυτό τον τόπο. Βέβαια, άλλοτε τα καταφέρνουμε, άλλοτε όχι. 

Για τη γενιά των πατέρων ή των παππούδων μας, ο δεύτερος μεγάλος πόλεμος κράτησε 10 χρόνια, ενώ για όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, έληξε ουσιαστικά το 1944. Η Χώρα μας απέκρουσε άλλοτε με σχετική κι άλλοτε με απόλυτη επιτυχία και τους τρεις ολοκληρωτισμούς του 19ου και 20ου αιώνα. Θυμίζουμε ότι χύθηκε πολύ ελληνικό αίμα κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών. Στη δεκαετία 1940-49, η Χώρα διαλύθηκε, ο Λαός της εξοντώθηκε, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της καταστράφηκαν, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη είχε ήδη αρχίσει η ανασυγκρότηση και σε ορισμένες χώρες βρισκόταν ήδη προς το τέλος της. Καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπήκε σε διαδικασία εμφυλίου πολέμου. Ζουν ακόμα οι συμπολίτες μας που έζησαν την κατοχή ή σύρθηκαν στα κρεματόρια του Άουσβιτς.

Κύριε Σόϊμπλε,

Όσο κι αν αυτό ακούγεται στα αυτιά σας περίεργο, έχουμε μονομερές δικαίωμα στην ευημερία. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε κι ένα και περισσότερα σπίτια και αυτοκίνητα και δεν θα πάρουμε την έγκρισή σας γι'αυτό. Ουδείς νομιμοποιείται, είτε να μας ψέγει, είτε να υπαινίσσεται ότι θα μας τα πάρει, ιδίως όταν επί πολλά χρόνια η δική μας κατανάλωση έτρεφε τους δικούς σας βιομηχάνους και εργαζομένους

Τα αγαθά της ατομικής και εθνικής μας ευημερίας είναι και θα παραμείνουν δικά μας. Αν υπήρξαν ή υπάρχουν άχρηστοι ντόπιοι πολιτικοί που δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση, είναι δικό μας πρόβλημα και θα το διαχειριστούμε, όπως πρέπει. Όπως θα τακτοποιήσουμε και τα του οίκου μας, δίχως άχρηστες και πολυτελείς Τρόϊκες και Task Force.

Μην τολμήσει, όμως, ο κάθε «καϊζερικός» συνδρομικός να αμφισβητήσει την υπόστασή μας και να προσβάλει την αξιοπρέπειά μας. Ως εδώ! Εσείς, καθώς είστε ένα παιδί του κομματικού σας σωλήνα, προφανώς δεν νομιμοποιείστε να «βάζετε χέρι» στο δικό μας εισόδημα και στα όνειρα των δικών μας νέων γενεών. Εμείς βλέπουμε μπροστά και οραματιζόμαστε, χωρίς την άδειά σας, την Πατρίδα της μεταμνημονιακής εποχής.

 

FacebookTwitterRSS